MENNESKEFISKER

17. oktober

A. Lindsay Glegg fortæller om en gang, han fiskede i Deefloden i Skotland. Han havde lige købt en splinterny fiskestang og et helt fiskeudstyr og var parat til at gå ned at fiske. Hans to søstre, der var tvillinger og omtrent syv år gamle, ville også fiske. De gav sig ikke, før han havde skåret en kæp og bundet en snor med en kroget knappenål på den og sat en orm på. Så sendte han dem ned til floden for at fiske, mens han selv gik lidt længere bort med sit fine udstyr.

Han fik ingenting, men da han hørte søstrene råbe, løb han derhen og så en dejlig ørred ligge i græsset. Den ørred var større end nogen, han fik fanget hele sommeren.

Alle frelste mennesker er kaldet til at være menneske fiskere. Nogle har uddannet sig særligt til det. Andre har ingen sådan ydre udrustning. I Herrens hånd kan den ringeste udrustning blive den største velsignelse.

Det kommer dog mere an på en hel overgivelse til Herren end på store evner. En god violin lyder skrækkeligt i nybegynderens hænder, mens mesteren kan trylle dejlig musik frem på et dårligt instrument.

Vover vi bare at følge Jesus, enten han lader os stå og fiske. med stang og snøre, eller han befaler os at lægge ud på dybet med garn og hjælpere, så skal vi fange mennesker. Han vil selv gøre det gennem os.

»Han sagde til dem: »Kom og følg mig, så vil jeg gøre jer til menneskefiskere.«« Matt. 4, 19.

Bøn

Jeg undres, når jeg tænker på,
at du, som ved, hvor vi er små,
tør sætte os til værket.
Men siger jeg: Din vilje ske!
så får jeg store ting at se,
det har jeg stundom mærket.

Svend Rehling
SOS 679
HJMT 540