JESUS ER DØREN

13. december

Rejsende i det hellige land har ofte undret sig, når de om aftenen så hyrderne lede hjorden ind i fårefolden. Folden har nemlig solide vægge. Men underligt nok er der ingen dør for indgangen. Står folden helt åben for tyve og røvere?

Forklaringen kommer, når hyrden har fået alle fårene ind og fodret dem, så sætter han sig selv midt i indgangen. Han svøber kappen om sig og forbereder sig på at tilbringe natten der. Hyrden er selv døren til fårene.

Det giver Guds børn tillidsfuld tryghed at Jesus passer på dem. Han, der gav sit liv for os, tager ansvaret for sine børns ve og vel. Derfor behøver ingen at være bekymret for, hvordan han skal klare at leve som en kristen. Jesus er den levende dør, der våger over dig dag og nat.

Jesus tager også selv ansvaret for, at hans børn får næring for deres sjæle. Han leder os til hvilens kilde og lader os gå på grønne enge. Han har selv givet os de evige kraftkilder og vil selv lede os derhen.

Betingelsen for, at du kan leve sorgløst og bekymringsfrit, er, at du går ind gennem døren. Nogen anden adgang findes ikke. Men den vej står åben for alle, der vil komme.

At færdes ud og ind gennem døren, Jesus Kristus, ind til hvilen og kraften og ud til tjenesten, det er Guds børns livsprogram.

»Jeg er døren. Den, der går ind gennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange. « Johs. 10, 9.

Bøn

Frelseren er mig en hyrde god,
hos ham skal jeg intet savne;
lammet hviler ved hyrdens fod,
nævnes med kærlige navne.

B. S. Ingemann
DDS 664
SOS 610