ALT I ORDET

20. juni

En sand kristen skulle ud at rejse og pakkede sin kuffert. Med et humoristisk glimt i øjet sagde han til en ven, der stod ved siden af: »Jeg har endnu et lille hjørne tilovers. Der vil jeg gerne have en god og pålidelig rejsehåndbog, en lygte, hvis jeg skulle komme til at gå i mørke, et spejl, et teleskop, en poesibog, en samling berømte biografier, et bundt med tyve breve, en salmebog, et godt forsvarsvåben, hvis jeg skulle komme i farlige situationer, foruden et bibliotek på ca. 30 bind. Og alt dette må ikke tage mere plads end 25 cm i længden og 15 cm i bredden.« Vennen så overrasket ud og undrede sig over, hvordan det skulle gå til. »Jo, jeg tæn­ker nu på at pakke min Bibel ned,« sagde manden.

I Salme 119 beder sangeren: Luk mine øjne op, så jeg kan se de underfulde ting i din lov. Han ser dem og kalder Guds ord sine rådgivere, sin rigdom, sin lyst, sin trøst, der har holdt ham i live gennem sine lovsange, bedre end guld og sølv, de er Guds trofasthed, summen af den sandhed, der er: »Dit ord er en lygte for min fod, et lys på min sti,« v. 105

»Guds ord er levende og virkende og skarpere, end noget tveægget sværd.« Hebr. 4, 12. - »Guds ord er frelsens hjelm og Andens sværd,« Ef. 6, 17. - »Fredens evangelium er vor færdighed til kamp,« Ef. 6, 15. - »Det er de unges styrke,« 1. Johs. 2,14.

Det omspænder hele vor tilværelse, leder os dag og nat og lyser os ind i evigheden. Hvad er ordet blevet til, for dig?

»Lad det lede dig, når du går, vogte dig, når du lægger dig, og tale til dig, når du vågner.« Ords. 6, 22.

Bøn

Med dit ord din nåde varer,
er vort værn mod alle farer.

Theodor Wilhelm Oldenburg
DDS 398
HJMT 267