LIVSFORVANDLING

7. december

Den verdenskendte evangelist F. B. Meyer fortæller om en nat, da han helt overgav sig til Gud. Han var præst, men følte sig kraftesløs og ked af kaldet. Han hørte Charles Studd og spurgte, hvorledes han kunne få det så godt med Gud, som han havde det. Studd svarede: »Har De helt overgivet Dem til Gud?« Natten derefter blev en sjælekamp. Han fortæller: »Jeg knælede ned i mit værelse og gav Jesus min viljes nøgleknippe, men beholdt en nøgle - nøglen til et aflukke i mit hjerte. Han sagde til mig: »Er de her alle?« - »Alle på nær en,« svarede jeg. - »Hvilken er det?« - »Nøglen til en lille skuffe,« sagde jeg, »hvor jeg har noget, som du ikke behøver at blande dig i, for det er mit eget.« Da lagde han nøglerne tilbage i min hånd og gik mod døren, idet han sagde: »Hvis du ikke kan betro mig alle nøglerne, stoler du slet ikke på mig.« - »Stands,« råbte jeg, og idet jeg holdt den lille nøgle i hånden, sagde jeg i tankerne: »Jeg kan ikke give dig den, men hvis du vil tage den, skal du få den.«

Også kristne kan behøve en livsforvandling. De store muligheder, som Gud lagde ned i dem, blev ikke udviklet på grund af ulydighed og anden synd. Der lever mange mislykkede kristne. De er ikke frigjort fra synden og derfor heller ikke frigjort til tjenesten for Herren. Alle deres evner er bundet.

Herren ønsker at omdanne sådanne mislykkede kristne. Og Herren vil gøre dem bedre og mere brugbare end nogensinde før. Må han gøre det med dit liv?

»Når det kar, som pottemageren var i gang med at forme af ler med hånden, mislykkedes, lavede han det om til et andet kar, som han nu ville have det.« Jer. 18, 4.

Bøn

Han, vort hoved, vi hans hænder,
han er lyset, vi dets glans,
han vor mester, vi hans venner,
han er vor, og vi er hans.

Nikolaus Ludwig Zinzendorf