MESTEREN ER HER

30. juni

En sygeplejerske havde over sin seng dette skriftsprog: »Mesteren er her og kalder på dig.« Det hang lige ved siden af ringeapparatet. Ofte blev hun vækket om natten, når hun var træt og udslidt. Når hun stod op og så på den lar­mende klokke, faldt øjnene altid samtidig påskriftstedet. Og det gav hende kraft.

Mange unge går og venter på, at de skal få et kald fra Herren til tjeneste i Guds rige. De er usikre på sig selv og venter på et specielt kald.

Imens får de i hundredevis af kald, som de hverken ser eller hører. Mens de er optaget af deres mange interesser, møder Herren dem i skikkelse af et grædende barn, der trænger til lidt hjælp og trøst. Eller Herren kommer på deres vej som en gammel kone med alt for meget at bære på.

Herren er ofte vanskelig at genkende, når han kommer i skikkelse af en syg, der trænger til hjælp, eller i en anden lille opgave, der tit kan komme så ubelejligt og krydse vore planer.

Men det er ved sådanne små opgaver, at vi trænes til de store. Når vi er lydige i de små gerninger, lærer vi den vanskeligere kunst at sætte vort eget liv til side. Og vi lærer vore evner at kende. Livet består af småting. De store tjenester for Gud består af tusinde små­ tjenester. Har du set Herren i alt dette? Her står prøven på dommens dag: ».Jeg var suIten, ­jeg var tørstig - jeg var fremmed - jeg var nøgen - jeg var syg - jeg var i fængsel.«

»Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig.« Matt. 25, 40.

Bøn

Lær at elske andre mer
og dig selv lidt mindre!
Lær at hjælpe, hvor du ser,
der er nød at lindre!
Gem på hvert et kærligt ord!
Slip hvert bittert minde! ­-
Kun i kærlighedens Spor
er der fred at vinde.

Emilie Thorup
HJMT 464
Enkeltvers