SE PÅ JESUS

11. april

Stanley Jones fortæller om en fakir, som påstod; at han kunne lave guld. Han fyldte vand og lidt gul farve i et kar, og rørte længe rundt i vandet med en hul stav idet han hele tiden mumlede ordet »mantrams«. Ubemærket lod han nogle guldkorn falde ned i vandet gennem den hule stav. Så hældte han vandet bort, og se, på bunden glimtede guldet.

En pantelåner tilbød på stående, fod et stort beløb for formlen. Fakiren forklarede den omhyggeligt, men så tilføjede han: »Pas hele tiden på ikke at komme til at tænke på en abe med rødt ansigt. For da ødelægges alt.«

Men da pantelåneren skulle til at lave guld, viste det sig, af hvor stor umage, han end gjorde sig, kunne han ikke lade være med at tænke på en abe med rødt ansigt.

Ønsker du at sejre over dine synder, da nytter det ikke at koncentrere dine tanker og din vilje om ikke at synde. Det fører bare til det modsatte resultat. Det gavner heller ikke ustandseligt at bede om sejr over bestemte synder. Også da bliver tankerne ofte alt for optaget af synden.

Sejrens vej er først at bekende vore synder, dernæst at fylde sindet med noget andet, med hellige og rime tanker fra Guds ord og gode bøger. og så at være fuldt optaget med at tjene Gud og mennesker med ord og liv. Her har du Bibelens enkleste formel for livet i Gud: »Se, dér er Guds lam, som bærer verdens synd.« Johs. 1, 29.

Bøn

Sæt mig, så jeg ser dig,
Jesus, stil dig foran mig,
så at mine trætte øjne
hvile kan på dig.

Jonas Petterson

SOS 705
HJMT 136